Kategorija proizvoda

KREATOR (KINA) TEHNIČKI CO., LTD.


Oversea prodaje Dept.


Kontakt: Ms.Yiko Lei.


Tel: +86-755-26710992


Faks: +86-755-26710105


Mobilni telefon: +8613798299145 (24Hours)


E-mail adresa:Sales@China-Creator.com


Office Add.:6 / F, blok C3, Nanљan iPark,No.1001 Xueyuan Road, Nanљan distrikta, Shenzhen, Guangdong provincija, Kina 518072


Fabrika u DVT: 5/F, 8 zgrada Zhongyuntai tehnološkog parka, Tangtou 1 puta, Tangtou zajednice, Shiyan ulica, okrug Baoan, Shenzhen, Kina

Dom > Novosti > Sadržaj

Како функционишу бесконтактне паметне картице?

Tehnički Creator (Kina) Co., Ltd | Updated: May 15, 2018

Безконтактни системи паметних картица су блиско повезани са контактним системима паметних картица. Као и контактни системи паметних картица, информације се чувају на чипу уграђеном у бесконтактну паметну картицу. Међутим, за разлику од контактне паметне картице, напајање које се испоручује на картици, као и подаци који се размјењују између картице и читаоца постижу се без употребе контаката, користећи магнетна или електромагнетна поља како за напајање картице, тако и за размјену података са читатељем.

Безконтактна паметна картица садржи антену уграђену у пластичну тијело картице (или у оквиру кључа за фоб, сат или други документ). Када се картица унесе у електромагнетно поље читача, чип на картици се укључује. Када се чип укључи, протокол за бежичну комуникацију се покреће и успоставља између картице и читача за пренос података.

Следеће четири функције описују на високом нивоу редослед догађаја који се дешавају када се бесконтактна паметна картица доведе близу читача картица:

Пренос енергије на картицу за напајање интегрисаног кола (чипа)

Пренос сата сигнала

Пренос података на бесконтактну паметну картицу

Пренос података са бесконтактне паметне картице

Стога, када се картица унесе у домет електромагнетног поља жељене фреквенције, картица ће се напајати, спремна да комуницира са читачем. Пошто су бесконтактне паметне картице описане у овом Често постављеним питањима засноване на стандарду ИСО / ИЕЦ 14443, ова фреквенција је 13,56 МХз, а читач који је у складу са стандардом има поље за активирање (опсег) од око 4 инча (приближно 10 центиметара). Другим речима, картица мора бити у распону од 10 центиметара читаоца како би се ефикасно напајало; међутим, ефикасан опсег комуникација за картицу која ће се прочитати зависиће од бројних фактора као што су снага читаоца, антена читача и антена картице.